Staat u de laatste tijd erg onder druk, thuis en/of op het werk? Ondervindt u ook negatieve gevolgen van stress bij uzelf of de mensen aan wie u leiding geeft? Weet u even niet meer zelf hoe u deze druk het hoofd biedt of wilt u graag uw mensen hierbij helpen? Wilt u verzuim als gevolg van stress voorkomen of beperken? Dan is de training Aanpak van stress op de werkvloer iets voor u!

  • Word bewust van uw energielekken en energiebronnen
  • Aan de slag met een eigen actieplan voor minder stress en meer energie
  • Leer overbelasting bij uzelf en uw medewerkers tijdig te herkennen en hoe u hierbij kunt helpen
Leidinggevenden in een technische omgeving, zoals groepsleiders, teamleiders en meewerkende voormannen, die aan de slag willen met het meer weerbaar worden tegen allerlei vormen van stress
MBO
Indicatie duur: 3 dagbijeenkomsten
Bewijs van deelname
Hand-out
Alleen bedrijfsintern beschikbaar
Deel deze pagina. Email  LinkedIn  Twitter

Over de training Aanpak van stress op de werkvloer

Tijdens deze training gaat het om kennis, bewustwording en het nemen van actie ten aanzien van stressregulering en het vergroten van uw mentale veerkracht.

U doet kennis op over hoe ons stresssysteem werkt en hoe het komt dat het systeem overbelast raakt. Geen enkel persoon is hetzelfde en de omstandigheden van iedereen zijn anders. Daarom gaat u als deelnemer bij uzelf na hoe het met uw stressniveau en uw mentale veerkracht is gesteld. Door allerlei oefeningen wordt u zich bewust van uw energielekken en energiebronnen, groot en klein. U stelt ook een haalbaar actieplan op waarmee u het tij gaat keren en u weer energieker gaat voelen. Door de opgedane kennis en de eigen ervaringen bent u in staat om mensen in uw (werk)omgeving en mensen aan wie u leiding geeft te begrijpen en te helpen. U oefent hierbij ook uw coachende vaardigheden.

Voorbereiding op de training

Wij vragen u voor aanvang van de training een intakeformulier in te vullen. Via dit formulier krijgt de trainer een beter beeld van uw praktijksituatie en kan daardoor ook goed aansluiten op uw leerdoelen.

Onderwerpen

  • Hoe werkt stress?
  • Hoe herken ik stress / wat zijn stresssignalen, bij mij en bij anderen?
  • Wat zijn mijn stressfactoren?
  • Hoe versterk ik mijn eigen mentale veerkracht en wat zijn mijn energiebronnen?
  • Hoe kom ik tot een plan van aanpak voor mezelf en voor anderen?
  • Hoe vergroot ik eigenaarschap bij mezelf en anderen?

U rondt af met een haalbaar persoonlijk actieplan.

Neem contact op voor meer informatie

Uw trainer

Viviane Coun

Ik coach en train leidinggevenden en medewerkers om zicht te krijgen op alle factoren -binnen en buiten zichzelf- die stress veroorzaken met als doel om hun mentale veerkracht weer te herstellen en te versterken. Ik stem mij hierbij af op alle niveaus binnen een organisatie, van top tot werkvloer. Van huis uit ben ik een gedegen HR Professional met jarenlange ervaring en kennis over alle facetten van het HR vak in een groot internationaal opererend productiebedrijf. Mijn kennis van en ervaringen met van zowat alle afdelingen binnen dit bedrijf zet ik in in mijn trainingen. Ik heb ervaring met een breed scala aan HR instrumenten, heb diverse HR projecten geleid en (leiderschaps)trainingen verzorgd. Naast coach en trainer ben ik tevens inzetbaar als adviseur of consultant bij projecten mbt Vitaliteit, Duurzame Inzetbaarheid, stressherkenning en -preventie, sociale veiligheid en leiderschapsontwikkeling

Ontdek de mogelijkheden om deze training bedrijfsintern te organiseren

Wanneer u meerdere medewerkers in uw bedrijf op wilt laten leiden, is het interessanter en voordeliger om een training bij u op locatie te organiseren. Een goede afstemming op uw bedrijfsspecifieke situatie en de inzet van zeer ervaren docenten die hun sporen in de praktijk hebben verdiend is hierbij essentieel. Mikrocentrum is CEDEO-erkend en garandeert de beste kwaliteit.

Onze Programmamanager Opleidingen denkt graag met u mee!

Heeft u interesse in een bedrijfsintern traject? Onze Programmamanager Opleidingen Wilma Kuijpers komt graag vrijblijvend bij u op bezoek. 

Blogs en Nieuws