Mainnovation lanceert nieuw boek: 'Value Driven Maintenance & Asset Management'

Mainnovation,  2 december 2015

De Europese industrie is aan het vergrijzen. Recent onderzoek toont aan dat bijna de helft van onze industriële installaties tussen 2015 en 2025 vervangen moet worden. Door de economische crisis hebben maar weinig bedrijven hier de financiële middelen voor. Sluiting dreigt en levensduurverlenging is vaak de enige optie om de industriële productie in het Westen te behouden. En dat in een sterk globaliserende economie, met toenemende concurrentie uit lageloonlanden met relatief jonge en moderne fabrieken.

 

Zie hier de nieuwe uitdaging van de hedendaagse onderhoudsmanager. De concurrentiekracht van onze verouderde installaties moet omhoog en instandhouding alleen is niet voldoende. De technische dienst van de toekomst moet een verbetermotor worden, die onderhoud combineert met levensduurverlenging, vervangingen en modernisering. Maar hoe organiseer je dat, en niet onbelangrijk, hoe doe je dat op een bedrijfseconomisch verantwoorde manier?

 

Nieuwe methodiek

Na het grote succes van hun eerste boek “VDM, nieuw geloof in onderhoud” hebben Mark Haarman en Guy Delahay een nieuwe methodiek ontwikkeld die een antwoord geeft op deze vraag. Value Driven Maintenance & Asset Management, kortweg VDMXL, laat zien hoe je met onderhoud, levensduurverlenging en modernisering maximale economische waarde kan toevoegen aan een bestaande fabriek, vloot of infrastructuur. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een kwantitatief besturingsmodel, een control panel met twaalf KPI’s, branchespecifieke benchmarks en meer dan vijftig best practices. Aansprekende cases van Sitech, Nedtrain en Havenbedrijf Rotterdam tonen aan hoe waardevol VDMXL in de praktijk kan zijn.

 

mainnovation bookBoeklancering

Wilt u het allereerste exemplaar van ons nieuwe boek ontvangen? Wilt u zien hoe Nederlands meest toonaangevende onderhoudsorganisaties VDMXL in de praktijk hebben gebracht? Kom dan op woensdagmiddag 4 november naar het Meeting House in Dordrecht. Inschrijving kost € 350,-. U ontvangt dan een getekend exemplaar van ons nieuwe boek en de eindrapportage van het More4Core-marktonderzoek. Klik hier voor meer informatie of neem contact op met 078 – 614 67 24 voor aanvullende vragen.