Leer werken in system-engineering projectteams tijdens de nieuwe cursus Applied systems Engineering

Mikrocentrum, 10 juli 2019
Visual Systems Engineering blog v1

Ontwerpvraagstukken worden binnen de technische maakindustrie steeds complexer. Multidisciplinaire ontwerpteams, kortere doorlooptijden en grote technologische uitdagingen zijn van deze complexiteit enkele voorbeelden. De nieuwe cursus Applied systems engineering biedt u methoden en benaderingen om dergelijke ontwerpvraagstukken te analyseren, te structureren en het overzicht te behouden. Met deze nieuwe cursus helpen we deelnemers om een proactieve houding aan te nemen binnen deze multidisciplinaire projectteams voor de ontwikkeling, het ontwerpen en het testen van complexe machines en systemen.

Niet alleen de systeemarchitecten, maar zeker ook de projectdeelnemers, worden steeds meer uitgedaagd om te switchen tussen de verschillende abstractieniveaus, zoals use cases, systeemvereisten en systeemconcepten. De projectleden worden vaak geconfronteerd met uitdagingen in de concrete vertaling in subsysteem / modulespecificaties, subconcepten en testbaarheid. Voor elk teamlid, het vinden van een goede balans met zijn collega's uit de verschillende disciplines is in dit opzicht de sleutel.

Dit vraagt om systems engineering, gedefinieerd als een interdisciplinaire aanpak en middelen om de volledige levenscyclus van succesvolle product-, service- en enterprisesystemen mogelijk te maken (bron: Systems Engineering Body of Knowledge, www.sebokwiki.org). 

Lees verder in het artikel van Mikroniek (engelstalig)

 

Naar de cursus