Test de spuitgietkennis binnen uw bedrijf

Mikrocentrum,  2 december 2015
TEST

Hoe staat het met de spuitgietkennis van uw operators, proefspuiter, troubleshooter, procestechnoloog, gereedschapsmaker, kwaliteitsmanager of account manager? Is de kennis binnen uw team up-to-date en goed in balans?

 

Blijf spuitgietproblemen de baas!

Voor een efficiënte productie en effectieve communicatie is zowel theoretische als praktische kennis van het spuitgietproces belangrijk. Voorkom zaken als hoge opstartkosten door tijdverlies en productafkeur door problemen bij de basis aan te pakken. Dat begint bij een goede theoretische kennis van kunststoffen, de terminologie van het spuitgieten, machines, randapparatuur en automatisering. Kijk in uw afvalbak en zie waar nog verbetering mogelijk is.

Het opdoen van kennis binnen een productieomgeving is niet eenvoudig. De prioriteit ligt bij het aan de gang houden van de spuitgietmachines. De personele bezetting is vaak minimaal, plus het feit dat er in ploegendiensten wordt gewerkt. Een goede en tijdige planning van een eventuele bijscholing is daarom essentieel.

 

Startniveau bepalen

Maar welke opleiding moet het worden? U wilt immers voorkomen dat men uitvalt doordat het instapniveau te hoog bleek te zijn. Om inzicht te krijgen in het kennisniveau van uw medewerkers biedt Mikrocentrum sinds kort de mogelijkheid om een online intake-toets te laten doen. Dit bestaat uit 50 meerkeuzevragen, die men in een online leeromgeving beantwoord, en het geeft inzicht of de deelnemer het beste kan starten op niveau van de cursus Spuitgieten 1 of direct op Spuitgieten 2. Deze test is standaard beschikbaar in zowel  Nederlands als Engels en bovendien is er maatwerk mogelijk, waarbij we bedrijfsspecifieke kennis kunnen toetsen.

Het voordeel van de online intake test is dat een medewerker op de eigen werkplek of thuis de test kan doen en dat geen onnodige (reis)tijd verloren gaat. Het mooie van de test is bovendien dat u bedrijfsbreed inzicht krijgt in het kennisniveau van uw team. Op welk gebied is voldoende kennis aanwezig en waar moet extra aandacht aan besteedt worden?

 

Resultaatmeting

Ook na afloop van het volgen van een cursus is het belangrijk dat kennis niet alleen wordt overgedragen is, maar ook wordt getoetst. Daarom is Mikrocentrum aangesloten bij branchevereniging NRK-PVT Kunststofverwerkers en worden de cursussen Spuitgieten 1,2 en 3 afgesloten met een examen. Bij voldoende resultaat ontvangen uw deelnemers een landelijk erkend diploma. Dit is een waarborg voor de brede inzetbaarheid van uw medewerker en biedt mogelijkheden voor subsidie.

Verder nieuws:

Vakbeurs Kunststoffen verplaatst naar 2 en 3 december 2020
7 mei 2020

De vakbeurs Kunststoffen 2020 wordt verplaatst van september naar 2 en 3 december 2020.
Lees verder


In-house opleidingen maken persoonlijke groei laagdrempelig bij Alligator Plastics
4 april 2019

Alligator Plastics heeft de stevige ambitie om het beste spuitgietbedrijf van Nederland te zijn.
Lees verder