U bent interessanter voor cybercriminelen dan u denkt!

Mikrocentrum,  4 oktober 2017
CroppedImage720456 Mailbanner

Het fenomeen cybercrime is voor de meeste maakbedrijven nog een abstract gegeven. Zo horen we vaak de vraag: waarom zou een hacker nou mijn bedrijf aanvallen, ik heb toch geen gevoelige en interessante informatie in huis? U bent echter interessanter dan u denkt voor cybercriminelen. En dat komt onder andere door de opkomst van Internet of Things. Nu veel machines en apparaten verbonden zijn met het internet, is het voor hackers gemakkelijker om aan (bedrijfs)gegevens te komen of machines op afstand te besturen.

Uw bedrijf wapenen tegen cybercriminelen is gemakkelijker gezegd dan gedaan en de kans dat er blinde vlekken ontstaan die hackers in de kaart spelen is groot. Bedrijven die een hack of beveiligingslek hebben meegemaakt, kunnen dat bevestigen en hebben ondervonden dat cybercrime een grote impact heeft op de onderneming. Het gaat dan ook veel verder dan alleen een niet werkende computer.

Bent u goed voorbereid en optimaal beschermd tegen cybercriminelen?

Leer van onze experts en ervaringsdeskundigen. Kom op 9 november naar Cyber chat; hét debat over cyber security voor de maakindustrie en praat mee!

sprekers cyber security

  • Scandinavian Tobacco heeft het aan den lijve ondervonden. Door IoT ontstaan er blinde vlekken in je organisatie, met name rond Cyber Security.: “Voor de cyber aanval dachten medewerkers -dat moet kunnen want thuis kan dat ook- en redeneerde -dat gebeurt ons niet-“, aldus Rudi van en Putte, Manager Managed Workplace bij Scandinavian Tobacco Group. Maar na de aanval was iedereen doordrongen van de realiteit en groeide het begrip voor de strengere maatregelen die de organisatie genomen heeft.
  • Casper Schellekens is Ethical Hacker en vertelt hoe een hacker denkt en waarom een hacker hackt. In veel gevallen gaat het de hacker om geld, maar ook omdat het kán. Het is daarom voor elke organisatie zaak zich goed te beschermen tegen cybercrime. Reinder Wolthuis van TNO houdt zich dagelijks bezig met hoe u uw organisatie beter kunt beschermen. Arnold Schuur hackt voor de Gasunie. Elke dag speurt hij naar zwakke plekken om ervoor te zorgen dat hij de kwaadwillende hacker voor is.
  • Rob Hulsebos gaat in op de gevaren van hardware en de zwakheden van industriële besturingen. Rob is de “dutch guy” achter het ontrafelen van de Amerikaanse Stuxnet aanval een aantal jaar geleden.

Deze experts nemen u graag mee in hun kennis en ervaringen zodat u niet het slachtoffer wordt van cybercrime.

Benieuwd naar de verhalen en ook uw ervaringen delen?

Kom op 9 november naar Cyber chat; hét debat over cyber security voor de maakindustrie en praat mee!

Meld u direct aan