• 17 september 2018
  • Leestijd: 3 minuten

Ontwikkeling projectmanagement skills

Projectmanagement skills

Ontwikkeling is een keyword binnen ingenieursbureau Brabant Engineering. Zij investeren elk jaar dan ook flink in opleidingen, trainingen en cursussen zodat medewerkers zichzelf naar een hoger niveau kunnen ontwikkelen. Niet alleen op technisch gebied worden zij bijgeschoold, ook soft skills worden hierbij getraind. Zo hebben recentelijk een aantal medewerkers de cursus Technisch Projectmanager gevolgd. Tom van Poppel, People Manager bij Brabant Engineering vertelt over de ervaringen.

“Wij vinden het belangrijk dat medewerkers zich ontwikkelen en de mogelijkheid krijgen om te groeien naar de functie die zij zelf willen. Hiervoor krijgt iedere medewerker een persoonlijke coach toegewezen wanneer zij starten bij onze organisatie. Samen met deze coach wordt een persoonlijk ontwikkelplan opgesteld om te zorgen dat de (potentiële) groei ook gewaarborgd blijft.” Aldus Tom van Poppel: “Zo kwam naar voren dat onze projectleiders zich verder wilden ontwikkelen op het gebied van projectmanagement. Daarbij hadden zij zelf individueel bepaalde leerdoelen geformuleerd. Vandaar dat we recentelijk onze projectleiders de cursus Technisch Projectmanager hebben laten volgen bij Mikrocentrum”

Hulp bij terugkerende knelpunten

De cursus legt het accent op zowel de gedragsmatige als technische aspecten binnen projectmanagement. Hierbij wordt niet alleen ingegaan op de vaardigheden, maar ook op de integratie, uitdagingen, beheersing en het management van deze aspecten. Tom: “De voornaamste knelpunten die meestal terugkomen wanneer een medewerker wil groeien naar een coachende, sturende en of leidinggevende functie zijn van organisatorische en/of financiële aard. De cursus hielp onze projectleiders hierbij en gaf meer inzicht in de theorie achter projectmanagement. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een gedegen stakeholder analyse, het opstellen van managementplannen etc. De geleerde stof is ook top-down toepasbaar binnen de organisatie Brabant Engineering.”

De ervaringen

“Uit de evaluatie bleek dat onze projectleiders tevreden waren over de cursus en er veel van geleerd hebben. Vooral de diversiteit in het theoretische in combinatie met het praktische, maakte het een fijne cursus om te volgen. De daarbij behorende interactie in de groep was erg goed: het is geen vervelende luistercursus, maar de trainer houdt het interactief. Ook de dag waar een trainingsacteur werd ingezet was nuttig en leerzaam en de huiswerkopdrachten zijn erg toepasbaar per individu op de situaties die op dat moment spelen op het werk.

Inhoudelijk gaat de trainer de diepte in en behandelt de onderwerpen uitvoerig, hierin wordt ook tijd genomen om praktijkvoorbeelden van de cursisten te bespreken en erover te discussiëren. De cursus volgt de onderwerpen die nodig zijn om na het afsluiten van de cursus een IPMA certificering te behalen. Inmiddels heeft één van onze projectleiders de certificering succesvol behaald!” Aldus Tom.

Over Brabant Engineering en de samenwerking met Mikrocentrum

Brabant Engineering is een multidisciplinair ingenieursbureau met een brede kennis binnen de mechanische kant van de werktuigbouw. De organisatie maakt onderdeel uit van de Neitraco Groep en is samen goed voor ruim 275 medewerkers in Nederland en België. Brabant Engineering werkt al vele jaren samen met Mikrocentrum op het gebied van opleiden. Tom van Poppel over de samenwerking: “De inhoud van de cursussen, zowel technisch als bij soft skills, zijn goed op de wensen en behoeften van onze medewerkers afgestemd. Ook het meedenken voorafgaand aan en de evaluaties na afloop van de cursus vinden wij erg prettig.”

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf?

Tijdens de zevendaagse cursus Technisch projectmanager ligt het accent op zowel de gedragsmatige als technische aspecten binnen projectmanagement. Hierbij wordt niet alleen ingegaan op de vaardigheden, maar ook op de integratie, uitdagingen, beheersing en het management van deze aspecten.

Bekijk de cursus Technisch projectmanager

Over de schrijver


Mikrocentrum

Mikrocentrum