• 2 december 2015
  • Leestijd: een minuut

Cursisten enthousiast over nieuwe Victory 50 spuitgietmachine

Cursisten enthousiast over Vicotory hoofdafbeelding

Deelnemers van verschillende cursussen spuitgieten in Eindhoven kunnen sinds april 2015 bij Mikrocentrum gebruik maken van de nieuwste holmloze Engel spuitgietmachine Victory 50. Dit model beschikt over een CC300 besturing waarbij de bediening plaats heeft via een tablet en E-move bedieningsknop.

De eerste groepen cursisten dit voorjaar waren razend enthousiast. Zo werd er tijdens de praktijklessen al volop geswiped en gebruik gemaakt van de grafische menu’s die inzicht geven in het procesverloop. Naast de zeer intuïtieve bediening is de machine een stuk energie zuiniger en stiller dan de voorganger.

Hoe gaat dat in zijn werking?

Barend Blom, opleidingsmanager vakgebied Kunststof- en Matrijstechnologie bij Mikrocentrum, licht toe:

"Met deze machine willen we de cursisten kennis laten maken met moderne spuitgiettechniek. Voor de specialistische cursussen Spuitgieten 3 en Proefspuiten gaan we ook gebruikmaken van procesoptimalisatie waarbij we matrijzen gaan inzetten met druk- en temperatuur sensoren”.

“We merken dat de Nederlandse en Belgische markt nog afwachtend in is, terwijl de techniek zich in met name Duitsland, Engeland en Zwitserland al ruimschoots bewezen heeft. Je moet de techniek voor je laten werken. Niet andersom. En wij willen dit als opleidingsinstituut aan onze cursisten bijbrengen in een rustige omgeving,  waarin ze bijgestaan worden door een ervaren vakdocent."

Interesse in een cursus spuitgieten?

Tijdens de cursus Spuitgieten 1 leert u zelfstandig een eenvoudig spuitgietproces op te zetten en veel voorkomende processtoringen te verhelpen.

Bekijk hier ons aanbod in cursussen spuitgieten

Over de schrijver

Mikrocentrum

Mikrocentrum