ZIE: Zuid-Hollands Industrie Event

ZIE 2024, dat op 4 april in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam plaatsvindt, is dé centrale ontmoetingsplek voor de technologische industrie uit Zuid-Holland. Dit jaarlijkse evenement verbindt hightech- en maakbedrijven, toeleveranciers, kennisinstellingen, opleiders en overheden. Samenwerkingen tussen bedrijven en sectoren in de Zuid-Hollandse industrie zijn nodig om de grote maatschappelijke uitdagingen van vandaag de dag op te lossen. Hiervoor zijn nieuwe innovaties, ontwikkelingen en technologieën essentieel. En dit krijgen we alleen voor elkaar door samen te werken. Het thema van dit jaar is daarom ‘Nieuwe technologie voor de maakindustrie’.

Tijdens ZIE 2024 is het kennisprogramma en de beurs volledig afgestemd op de onderwerpen die de Zuid-Hollandse technologische industrie op de agenda heeft: ruimtevaart, waterstof, quantum, robotica, Artificial Intelligence, agri & food, data, cybersecurity, life science & health en laser satcom.

ZIE 2024 is hét kennis- en netwerkevent voor de Zuid-Hollandse technologische industrie

Zuid-Holland heeft alle ingrediënten in huis om sterke economische groei te realiseren: een stevige industriële geschiedenis, ruim 30.000 maakbedrijven en toeleveranciers, focus op lucht- en ruimtevaart, agri & tuinbouw, machine- en scheepsbouw én een flinke dosis ambitie. Deze ingrediënten bieden bovendien de kans om een sleutelrol te spelen op het gebied van digitalisering, de energietransitie en de circulaire economie. Die transities vragen om technologische innovaties, maar daarvoor is samenwerking en kennisdeling essentieel. Samen weten we namelijk meer dan één. Deze filosofie is de basis van ZIE 2024: hét kennis- en netwerkevent voor de Zuid-Hollandse technologische industrie.

Krachten bundelen

Hi Delta, netwerkorganisatie voor de technologische industrie in Zuid-Holland en Mikrocentrum, platformorganisatie en eventorganisator voor de hightech- en maakindustrie, bundelen wederom de krachten om ZIE te organiseren. Martin van Gogh, directeur Hi Delta: Kennisdeling en goede vakmensen zijn een voorwaarde om oplossingen te vinden voor de huidige transities rond circulariteit, energie en digitalisering. Meer technische vakmensen en sector overschrijdende samenwerking is de enige weg vooruit. Tijdens ZIE 2024 tonen we alle essentiële vernieuwingen en geven we samen met Young Hi Delta, derde- en vierdejaars techniekstudenten uit Zuid-Holland de kans om onze bedrijven te ontmoeten.”

Kick-off ZIE 2024

Op 27 oktober 2023 van 14.00u tot 17.00u organiseren Hi Delta en Mikrocentrum een kick-off bijeenkomst ter voorbereiding op ZIE 2024. De kick-off vindt plaats in de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht. Deelname is gratis!

Tijd Programma
14.00-14.30u Inloop
14.30-14.45u Welkom
14.45-15.15u Gastsprekers
15.15-16.00u ZIE 2024
16.00-17.00u Netwerkborrel

 MELD JE GRATIS AAN VOOR DE KICK-OFF

 

Dit was ZIE 2023

Logo ZIE

Organisatie

Logo Hidelta
Mikrocentrum logo

Impressie ZIE 2023

Mede mogelijk gemaakt door:

Exposeren

Ben je fabrikant, leverancier, dienstverlener of kennis- en onderwijsinstelling met technologische oplossingen waarmee de hightech- en maakindustrie verder kan? Presenteer dan jouw bedrijf en innovaties op de expo van ZIE 2024!

Download exposanten informatie

Ja, ik heb interesse in exposeren


Locatie en contact

Van Nelle Fabriek - Tabaksfabriek 
Van Nelleweg 1
3044 BC Rotterdam

Contact
Judith van den Nieuwenhuijzen
Programmamanager Evenementen
Judith van den Nieuwenhuijzen

Mis ZIE 2024 niet!

Wil jij ook, samen met andere hightech- en maakbedrijven uit Zuid-Holland de ambities waarmaken en ben je benieuwd hoe cross-sectoraal samenwerken jouw bedrijf verder kan helpen? Meld dan je bezoek gratis aan! 

Meld direct gratis aan