IMS ontwikkelt smart industry productiemachine en presenteert app

Ilse Buter - IMS Research | IMS | ESPS | WWINN,  2 december 2015
WWINN

Integrated Mechanization Solutions (IMS) presenteert een flexibele productiemachine en een app waarmee klanten een zeer realistisch voorproefje van een productiemachine krijgen.

Het Almelose IMS, dat bedrijven helpt om efficiënter te produceren, ontwikkelt een nieuwe productiemachine welke in flexibiliteit ongeëvenaard is. Hiermee spelen de productiespecialisten in op trends als Smart Industry, hyper-connectiviteit en big data. Tevens presenteert het bedrijf een app.

“Producten worden steeds vaker aangepast aan de wensen van de eindklant en marktintroducties van nieuwe producttypes volgen elkaar in rap tempo op. Wij stellen bedrijven in staat om al deze producttypes te produceren op één productielijn,” aldus Sales & Marketing Directeur Markjan Vermeer.

Het bedrijf richt zich met de productiemachine voornamelijk op bedrijven die in Europa innovatieve, kleine producten ontwikkelen. IMS maakt het voor deze bedrijven mogelijk om innovatieve productie tegen een beperkte investering in Europa te houden.

IMS' flexibele productiemachine bestaat uit een basisplatform en procesmodules. Door het toevoegen of weglaten van platformen en procesmodules wordt de productielijn eenvoudig geconfigureerd voor een ander product of productievolume. Met als resultaat dat klanten zoveel producten en producttypes op de productielijn kunnen produceren als ze wensen. De productiebehoefte is hierdoor aanpasbaar, schaalbaar en herbruikbaar. De investering in de productielijn fluctueert met deze productiebehoefte. IMS werkt samen met zusterbedrijf ESPS voor de toepassing van robotica systemen in dit concept.

Naast de ontwikkeling van een vernieuwde productiemachine, heeft IMS een app uitgebracht. Door middel van Augmented Reality krijgen bedrijven een zeer realistisch beeld van de productiemachine via hun eigen device, in elke omgeving. Daarnaast biedt de app inzicht in alle diensten die IMS voor de klant beschikbaar heeft. De IMS Product Automation app, die in de loop van 2015 met meer functies wordt uitgebreid, is verkrijgbaar voor Android en iOS smartphones en tablets.

IMS heeft ruim 50 jaar ervaring in het leveren van productielijnen voor kleine, complexe producten als sensoren en actuatoren. Met de ontwikkeling van de flexibele productiemachine en de interactieve app geeft IMS aan klaar te zijn voor de toekomst.

 


IMS is onderdeel van WWINN, lid van het Mikrocentrum High Tech Platform.