Nieuwe protomachine voor Protoshop MeProTech

Nijdra Group,  2 december 2015
DMU 70 Ecoline Nijdra Prototype CNC frezen

De Business Unit Meprotech (MPT) in Heerhugowaard is begin dit jaar verder uitgebreid met een DMU70 ecoline van DMG. De nieuwe 5-vlaks machine past perfect in de strategie van de Nijdra Group om klanten vanuit Heerhugowaard te voorzien van enkele stuks en prototypen.

 

Volgens de productieleider van MPT, Marcel Gertenbach, is de nieuwe aanwinst een aanvulling op het al opgebouwde proto-machinepark in Heerhugowaard: “sinds 2013 is besloten om in de vestiging in Heerhugowaard de productie van prototypen en kleine series voor de Nijdra Group te maken. Door het overweldigende succes is medio 2014 al besloten om het machinepark in Heerhugowaard verder uit te breiden met twee draaibanken, echter is deze DMU70 ecoline een welkome aanvulling en kan deze na installatie al direct meedraaien in het productieproces!”

 

De DMU70 ecoline, heeft ten opzichte van zijn kleinere broertje bij MPT (de DMU50), als grootste voordelen een groter werkbereik van 750 x 600 x 520 en daarnaast een hoger toerental, waardoor grotere werkstukken aanzienlijk sneller kunnen worden vervaardigd.

 


Nijdra Group is lid van het Mikrocentrum High Tech Platform.