Wilting haalt AS9100 Certificaat

Wilting,  2 december 2015
Wilting

Wilting haalt AS9100 Certificaat om Aerospace klanten optimaal te bedienen. De werkwijzen en processen van Wilting voldoen aan de standaarden van het AS9100 kwaliteitsmanagementsysteem. Dat is de conclusie van Lloyds na een uitgebreide audit in mei 2015.

 

In augustus 2015 heeft Wilting het bijbehorende certificaat van het hoofdkantoor van Lloyds ontvangen en is daarmee officieel vrijgegeven als leverancier van mechanische onderdelen en (elektro)mechanische samenstellingen voor de luchtvaartindustrie.

 

Eugenie Pollaert, intern projectleider voor het certificeringsproces: “Hoewel Wilting de processen al zeer goed op orde had, hebben we de maanden voor de audit hard gewerkt om de laatste puntjes op de i te zetten. Tijdens een geslaagde 6-daagse audit door Lloyds is de traceerbaarheid en constantheid van de productieprocessen binnen Wilting aantoonbaar gebleken.”

 

Wilting bedient al enkele klanten in de lucht- en ruimtevaart, maar het behaalde certificaat is voor veel bedrijven in de aerospace industrie een voorwaarde om Wilting als nieuwe toeleverancier te overwegen. De eerste contacten in binnen- en buitenland zijn dan inmiddels ook gelegd.


Dat de luchtvaartindustrie hoge eisen aan haar toeleveranciers stelt, is algemeen bekend. Bedrijven die op dat niveau kunnen presteren, bedienen automatisch hun andere klanten ook beter. Erik Valkhof, Teamleider Quality Engineering & Assurance: “Kwaliteit is niet iets wat je aan of uit kan schakelen. Het is ingebed in de werkwijze van een bedrijf. Door de AS9100-certificering heeft Wilting weer een stapje omhoog gezet. Niet alleen Wilting’s aerospace klanten maar ook klanten uit bijvoorbeeld de high-tech industrie en automotive zijn hierdoor gegarandeerd van hoogste kwaliteit onderdelen en mechanische assemblages.”

 


Wilting is lid van het Mikrocentrum High Tech Platform.

Deel uw nieuws!

Mikrocentrum publiceert over ontwikkelingen in de markt, eigen activiteiten, High Tech Platformleden en (event)relaties.

Is u iets opgevallen in het nieuws of wilt u uw visie delen in de vorm van een blog?

Tip de redactie!