Voor veilige en sterke verbindingen in de techniek

Lassen is een veelgebruikte methode in de techniek om onderdelen met elkaar te verbinden. Met behulp van warmte en/of druk worden de te verbinden materialen (deels) vloeibaar en versmelten met elkaar. Door te lassen zorg je voor een sterke, lichte en stijve verbinding die de constructie niet verzwakt en snel te realiseren is.

Veiligheid staat voorop

Lassen is een specialisme op zich waar veiligheid voorop staat. Een goede lasverbinding is essentieel om de constructie sterk te houden. Kennis en ervaring zijn daarbij onmisbaar. In onze lascursussen leer je alles wat je moet weten over het lassen van metalen en kunststoffen, zodat je veilige en sterke verbindingen kunt maken.

Lassen van metalen

Het lassen van metalen is een complex proces waarbij veel aspecten een rol spelen. In onze cursus Lassen van metalen leer je alles over de verschillende lasprocessen en de eigenschappen van de meest gebruikte metalen, namelijk constructiestaal, RVS en aluminium. Je krijgt inzicht in de lasmethode die het beste bij jouw product past en hoe je deze op een zo veilig mogelijke manier kunt uitvoeren. Ook de communicatie met diverse betrokken partijen komt aan bod, zoals materiaalleveranciers, productievloer, normeringsinstanties en eindklanten.

Praktische insteek

Tijdens de cursus wissel je af tussen korte stukken theorie en praktische voorbeelden, zodat je de opgedane kennis direct kunt toepassen in de dagelijkse praktijk. De cursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden en is een waardevolle toevoeging aan de kennis en ervaring van elke constructeur.

Lassen van kunststof

Ook het lassen van kunststof vergt de nodige kennis en vaardigheden. De markt vraagt steeds vaker om gegarandeerde of gecertificeerde kwaliteit. In onze cursus Lassen van kunststof leer je alles over de eigenschappen van kunststoffen zoals PVC-C, ABS, HDPE, PPH, PPR en PVDF en de verwerking ervan. Ook komen onderwerpen als gezondheid en veiligheid aan bod en andere manieren van materiaalverbinding zoals lijmen.

De cursus is geschikt voor iedereen die werkzaam is in de apparatenbouw, procesindustrie en leidingbouw en is bedrijfsintern beschikbaar.

Evenementen

Wil je inspiratie opdoen, kennis delen en netwerken met experts op het gebied van lassen en andere technische onderwerpen. Neem dan een kijkje op onze evenementenkalender. We hebben een breed aanbod aan kennis- en netwerkevenementen.

Ervaren docenten

Ben je op zoek naar een lascursus waar je alle benodigde kennis en vaardigheden opdoet om veilige en sterke verbindingen te maken? Of je nu een beginner bent of al enige ervaring hebt, je bent bij ons aan het juiste adres. Al onze cursussen worden gegeven door ervaren docenten.

Cursussen op het gebied van Lassen