Veiligheid staat voor ons als Mikrocentrum altijd voorop. Daarom volgen we altijd de actuele RIVM-richtlijnen. We stellen onszelf hoge eisen als het gaat om de veiligheid van onze gasten, relaties en medewerkers. Ieder detail is uitgewerkt: vanaf het moment dat je bij ons binnenstapt tot aan het moment dat u onze locatie verlaat. Om proactief te handelen houden we de actualiteit nauwlettend in de gaten en staan we in nauw contact met de locaties waar we actief zijn. 

Heb je vragen, neem dan contact met ons op

RIVM adviezen om verspreiding coronavirus te beperken

Was vaak uw handen
Blijf thuis bij klachten en/of een positieve (zelf)test
Doe thuis uit voorzorg een zelftest wanneer u naar een plek gaat waar veel mensen zijn

Overzicht van de maatregelen die wij nemen

Voldoende ventilatie in de ruimtes waar onze activiteiten plaatsvinden
Additionele luchtzuivering bij Mikrocentrum op locatie door middel van UV-C techniek, HEPA filters en ionisatie.
Desinfectiepunten op diverse centrale plaatsen
Mondkapjes zijn in beschikbaar voor diegenen die willen.

Veilig deelnemen aan cursussen

Het bieden van een veilige cursusomgeving staat bij ons voorop. Daarom bekijken we per cursus elke lesvorm het best passend is: online, klassikaal of hybride (combinatie online en klassikaal). We begrijpen dat je wellicht vragen heeft. Daarom hebben we hieronder de meest gestelde vragen voor je op een rij gezet. 

Q&A: antwoorden op de meest gestelde vragen

1. Wat gebeurt er als mijn cursus niet door gaat vanwege corona?
Per cursus en cursist bekijken we welke aanpak het meest geschikt is. Wanneer het niet mogelijk is om cursussen fysiek plaats te laten vinden, dan worden geplande cursussen verplaatst naar, of hervat op, een later tijdstip. Indien het karakter van de cursus het toelaat kan er gekozen worden voor een online of hybride (mix van klassikaal en online) variant. Wanneer een cursus niet door kan gaan, dan word je hiervan altijd door onze afdeling Opleidingen van op de hoogte gesteld en bekijken we samen met jou naar een passende oplossing.

2. Worden cursussen online aangeboden?
Helaas is dit niet voor alle cursussen mogelijk omdat veel van onze cursussen praktijklessen bevatten. Waar mogelijk en indien de situatie hierom vraagt, kunnen onze cursussen (deels) online worden verzorgd. Een aantal cursussen zijn in een digital classroom variant beschikbaar.

3. Wat als ik niet naar een cursus kan / mag in verband met corona?
In dit geval bekijken we samen met jou welke optie het beste bij jouw situatie past. In veel gevallen kunnen we jouw deelname verplaatsen naar een later tijdstip. Mocht dit om welke reden dan ook niet lukken, dan kijken we graag met je naar de beste oplossing.

4. Ik ben cursist en ben ziek of heb corona, wat moet ik doen?
Wanneer je ziekteverschijnselen vertoont, dan verzoeken we je om voor 9.00 uur in de ochtend contact op te nemen met onze afdeling Opleidingen via het telefoonnummer +31 (0)40 296 99 33.

5. Ik ben cursist, heb corona en in de afgelopen 10 dagen deelgenomen aan een cursus. Wat moet ik doen?
Wanneer er bij je corona is vastgesteld en je in de afgelopen 10 dagen deel heeft genomen aan een cursus, dan verzoeken we je om direct contact op te nemen met onze afdeling Opleidingen via het telefoonnummer +31 (0)40 296 99 33. Dit is van belang voor bron- en contactonderzoek en het anoniem op de hoogte brengen van personen waar je mee in contact bent geweest.

6. Ik heb vragen, bij wie kan ik terecht?
Heb je vragen over de cursus of een van de coronamaatregelen, dan kun je altijd contact opnemen met onze afdeling Opleidingen via +31 (0)40 296 99 33 of opleidingen@mikrocentrum.nl of neem contact op met jouw contactpersoon  

7. Wat zijn de maatregelen op andere cursuslocaties?
Volg je een van onze cursussen op een externe cursuslocatie, lees dan hier alle richtlijnen en maatregelen per locatie

Veilig deelnemen aan evenementen

Veiligheid voor alle bij de vakbeurzen en evenementen betrokken personen staat voor Mikrocentrum en de samenwerkingspartners altijd voorop. Wij willen alle betrokkenen bij onze evenementen een veilige omgeving bieden om te netwerken, kennis te delen en de nieuwste innovaties te ontdekken. Samen met de evenementenlocaties waarmee we samenwerken nemen we de juiste maatregelen om een maximaal veilige omgeving te realiseren. Dit geldt ook voor onze eigen locatie. 

Q&A: antwoorden op de meest gestelde vragen

1. Welke coronamaatregelen worden er op de beurs of het evenement getroffen?
Op het evenement worden de volgende maatregelen getroffen:

  • Handdesinfectiepunten bij alle entrees, toiletten en cateringfaciliteiten om uw handen te desinfecteren
  • 5 meter brede gangpaden op vakbeurzen zorgen we voor extra brede gangpaden zodat men indien gewenst afstand kan houden
  • Alle ruimtes worden extra goed schoongemaakt denk hierbij aan horecapunten maar ook het toilet en oppervlakken die veelvuldig aangeraakt kunnen worden
  • Betalingen gebeuren contactloos via PIN
  • Mondkapjes zijn niet verplicht maar het staat iedereen vrij om deze te dragen
  • Luchtventilatiesysteem de locaties beschikken allen over een geavanceerd luchtzuiveringssysteem

2. Hoe gaan jullie om met internationale exposanten en bezoekers?
Mikrocentrum volgt hierin de maatregelen en adviezen vanuit de Rijksoverheid. 

3. Is er horeca op jullie beurzen en evenementen?
Ja, de horeca op onze beurzen en evenementen is geopend. Ook hierin volgen wij de richtlijnen vanuit de overheid.

4. Ik ben een exposant en ik wil kosteloos annuleren in verband met het coronavirus, kan dat?
In geval van annuleren door exposant gelden de annuleringsvoorwaarden zoals opgenomen in de betreffende overeenkomst. Indien events door overheidsmaatregelen niet door kunnen gaan dan is dit kosteloos voor de exposanten.

5. Hanteren jullie voor iedere vakbeurs en evenement dezelfde aanpak?
Voor de geplande evenementen, wordt per evenement een maatwerk aanpak bepaald. Als organisatie nemen we verregaande maatregelen om deze evenementen veilig te organiseren en je daarbij volop de ruimte te bieden om verantwoord, in een sfeervolle omgeving, elkaar te ontmoeten. De situatie is echter aan verandering onderhevig en we nemen tijdig passende maatregelen en acties voor de nog geplande evenementen.

6. Wat zijn de maatregelen per locatie?
Voor evenementen gepland op externe locaties geldt dat Mikrocentrum in nauw contact staat met zowel de locatie als de daarbij behorende veiligheidsregio. Wij nemen in samenspraak met deze partijen passende maatregelen en werken diverse scenario’s uit om deze evenementen veilig en succesvol, voor zover verantwoord, plaats te laten vinden.