Verlaag de gasdruk met vacuümtechnologie

Vacuümtechnologie is een techniek waarbij de druk van gas binnen een ruimte sterk wordt verlaagd, soms zelfs tot onder atmosferische druk (kleiner dan 1 bar). Dit wordt bereikt door verschillende soorten vacuümpompen in te zetten.

Wat houdt vacuümtechnologie in?

Wanneer je kennis maakt met het fenomeen vacuüm, dan krijg je te maken met verschillende aspecten, zoals drukgebied en -meters, materiaalgebruik, pompprincipes, componenten, reinheid, ontgassing en assemblage.

Waarvoor wordt vacuümtechnologie gebruikt?

In de industrie wordt vacuümtechnologie vooral gebruikt om onderdruk te creëren, damp te verwijderen en chemische of fysische reacties, energieoverdracht en wrijving te verminderen. Het aanzienlijk verlagen van de gasdruk binnen een ruimte is hierbij een belangrijk doel.

Leer meer over vacuümtechnologie

Wil je meer leren over vacuümtechnologie en het toepassen ervan in de praktijk? Dan helpen onze cursussen jou om een goede basis te leggen en de toepassing ervan te leren. Onze experts staan voor je klaar om je te helpen bij het ontdekken van alle aspecten van vacuümtechnologie en hoe je deze in de praktijk kunt toepassen.

vacuumtechnologie

Cursussen op het gebied van Vacuumtechnologie