Recente ontwikkelingen op het gebied van deep learning hebben de wereld van computer vision getransformeerd. De nieuwste deep learning modellen voor beeldclassificatie, objectdetectie en beeldsegmentatie bieden kansen voor toepassingen in onder andere de maakindustrie, hightech systems, agricultuur, robotica en de medische wereld. Dankzij de integrale aanpak van de cursus Advanced deep learning: computer vision leer je modellen te ontwikkelen, te trainen en in te zetten.

 • Verdieping voor computer vision toepassingen
 • Leer over objectdetectie, beeldsegmentatie en hardware en software
 • Ontwikkel, train en zet modellen in voor een geavanceerde beeldverwerking met een integrale benadering
Engineers, programmeurs, researchers
HBO/WO met kennis over Python programmeren
3 dagbijeenkomsten
Bewijs van deelname
Een uitgebreide syllabus, huiswerk opdrachten (Jupyter notebooks)
Inclusief arrangementskosten en lesmateriaal
Deel deze pagina. Email  LinkedIn  Twitter

Over de cursus Advanced deep learning: computer vision

Deze cursus biedt engineers, programmeurs en researchers een verdiepingsslag op het gebied van deep learning voor computer vision toepassingen. De cursus geeft een gedetailleerd beeld van enkele deep learning technieken voor geavanceerde beeldverwerking met een integrale benadering: het ontwikkelen, trainen en inzetten van modellen.

Let op: Deze cursus wordt in het Engels gegeven.
Bekijk hier de Engelstalige informatie over de cursus.

Deze computer vision cursus bestaat uit drie delen:

 1. Objectdetectie
 2. Beeldsegmentatie
 3. Hardware en software

Per hoofdstuk krijg je Pythoncode opdrachten en huiswerkprojecten in de vorm van Jupyter notebooks. Veel van de deep learning algoritmes kun je na afloop van deze cursus zelf ontwikkelen zodat je de technische skills in huis hebt om projecten zelf te beginnen.

Voorkennis

Deze cursus bouwt voort op de cursus Advanced deep learning: foundation. Om deze cursus te kunnen volgen is het vereist om over deze kennis te beschikken.

Studiebelasting

Tijdens de cursus worden er opdrachten verstrekt waar je thuis mee aan de slag gaat. Voor iedere cursusdag dien je rekening te houden met +/- 8 uur ‘huiswerk’.

Bewijs van Deelname

Indien je de cursus volledig hebt doorlopen ontvang je een Bewijs van Deelname.

Programma

Een overzicht van de inhoud per lesdag

Dag 1: Objectdetectie

Deze lesdag legt deep learning technieken voor objectdetectie uit. De volgende onderwerpen worden behandeld:

 • Template matching
 • R-CNN
 • Fast R-CNN
 • SSD
 • YOLO
 • mAP
 • Performance measures

Dag 2: Beeldsegmentatie

Deze lesdag legt deep learning technieken voor beeldsegmentatie uit. De volgende onderwerpen worden behandeld:

 • SFCN
 • U-Net
 • DeepLab family
 • Mask R-CNN
 • Loss functions
 • Performance measures

Dag 3: hardware en software

Deze lesdag bespreekt hardware en software opties om computer vision algoritmes te implementeren.

 

Jouw docent

Dr. Ir. Albert van Breemen

Dr. Ir. Albert van Breemen studeerde elektrotechniek aan de Universiteit Twente en promoveerde in 2001 op het gebied van intelligente software systemen. Hij werkte vervolgens 8 jaar bij Philips Research binnen het Ambient Intelligence programma aan o.a. Sociale Robotica. Met het project ‘iCat user-interface robot’ontving Albert in 2005 de Time Magazine Best Invention award, en in 2007 de New Technology Foundation (NTF) Award on Entertainment Systems and Robots. Vervolgens werkte Albert ruim 10 jaar als Senior New Business Development Manager bij ASML. Hierbij onderzocht hij de kansen voor ASML m.b.t. het toepassen van nieuwe technologieën waaronder artificial intelligence. Zijn kennis voor techniek en gevoel voor waarde creatie combineerde hij in 2019 tot zijn onderneming VBTI.

VBTI richt zich op intelligente automatisering (sensor-data gedreven applicaties): AI wordt in machines toegepast zodat klanten uit o.a. High Tech Manufacturing, Machinebouw en de Agricultuur tot voor kort onmogelijke oplossingen en functionaliteiten in zeer uitdagende omgevingen kunnen realiseren. Denk aan het herkennen van bladknooppunten in de komkommerteelt, of het oogsten van asperges. De variatie van zowel de plant en de achtergrond zijn bij uitstek uitdagingen waar AI ten op zichtte van traditionele visie technieken een uitkomst biedt.

Plaats, data en prijzen - Open inschrijvingen

De nieuwe datum voor deze cursus is binnenkort bekend.

Ontdek de mogelijkheden om deze cursus bedrijfsintern te organiseren

Wanneer je meerdere medewerkers in jouw bedrijf op wilt laten leiden, is het interessanter en voordeliger om een cursus bij je op locatie te organiseren. Een goede afstemming op jouw bedrijfsspecifieke situatie en de inzet van zeer ervaren docenten die hun sporen in de praktijk hebben verdiend is hierbij essentieel. Mikrocentrum is CEDEO-erkend en garandeert de beste kwaliteit.

Onze Programmamanager Opleidingen denkt graag met je mee!

Heb je interesse in een bedrijfsintern traject? Onze Programmamanager Opleidingen Wouter Lintsen komt graag vrijblijvend bij je op bezoek.