Tijdens de training Lean Six Sigma Champion creëert u een beter beeld van de toegevoegde waarde van Lean Six Sigma. Ook wordt duidelijk wat dit voor u en uw organisatie kan betekenen.

 • Ben in staat aan te geven hoe Lean Six Sigma bijdraagt aan de bedrijfsdoelstellingen
 • Weet wat de succesfactoren en valkuilen zijn bij het invoeren van Lean Six Sigma
 • Ben in staat het project te coachen en de voortgang te beoordelen

 

Managers, projectmanagers en andere leidinggevenden van bedrijven die actief bezig zijn met Lean Six Sigma of daar binnenkort mee gaan beginnen
Tot HBO
In overleg te bepalen
Bewijs van deelname
Een trainingsmanual, een verklarende begrippenlijst van Lean Six Sigma termen en een checklist met vragen die u als Champion kunt stellen aan een Six Sigma team
Alleen bedrijfsintern beschikbaar
Deel deze pagina. Email  LinkedIn  Twitter

Over de training Lean Six Sigma Champion

De training Lean Six Sigma Champion is bedoeld voor leidinggevenden en directieleden om in de organisatie aan de slag gaat met Lean Six Sigma projecten. Tijdens deze training komen de voordelen, impact en implementatie aspecten van Lean Six Sigma projecten aan de orde. 

Na afloop van de training bent u in staat aan te geven hoe Lean Six Sigma bijdraagt aan de bedrijfsdoelstellingen. Samen met de projectleider kunt u een goede project charter opzetten. U bent in staat het project te coachen en de voortgang te beoordelen. Tenslotte weet u wat de succesfactoren en valkuilen zijn bij het invoeren van Lean Six Sigma.

Lean Six Sigma Champion Lean Six Sigma Champion

U maakt kennis met de verschillende methodes als TPM, Lean, Six Sigma & DfSS, begrippen, tools en afkortingen. De cursus behandeld de DMAIC roadmap en laat zien wat de gebruikelijke tools zijn die binnen deze roadmap toegepast worden. De tools zelf worden niet behandeld, maar er wordt wel aandacht besteedt aan hoe hoe u de (soms statistische) uitkomsten ervan kunt beoordelen en wat de vragen zijn die tijdens een Tollgate gesteld dienen te worden.

Verantwoordelijkheden Champion

 • Selecteren en afbakenen van projecten
 • Stellen van prioriteiten en manager van projectportfolio
 • Aanstellen van Lean Six Sigma projectleider (Green Belt / Black Belt)
 • Aanstellen / verkrijgen van resources
 • Wegnemen van barrières in projectuitvoering (afhandelen van escalaties)
 • Functioneel en (vak)inhoudelijk coaching van projectleider (Green Belt / Black Belt)
 • Opvolgen van voortgang: oplevering project binnen tijd en budget
 • De juiste vragen stellen in Tollgate reviews
 • Uitvoering geven aan Binden – Boeien – Belonen
 • Uitdragen dat Lean Six Sigma, The way to do business is
Neem contact op voor meer informatie

Ontdek de mogelijkheden om deze training bedrijfsintern te organiseren

Wanneer u meerdere medewerkers in uw bedrijf op wilt laten leiden, is het interessanter en voordeliger om een training bij u op locatie te organiseren. Een goede afstemming op uw bedrijfsspecifieke situatie en de inzet van zeer ervaren docenten die hun sporen in de praktijk hebben verdiend is hierbij essentieel. Mikrocentrum is CEDEO-erkend en garandeert de beste kwaliteit.

Onze Programmamanager Opleidingen denkt graag met u mee!

Heeft u interesse in een bedrijfsintern traject? Onze Programmamanager Opleidingen Elroy Leijten komt graag vrijblijvend bij u op bezoek.

Blogs en Nieuws