Poka Yoke is een methode om een productieproces zodanig te vormen dat het bijna onmogelijk wordt om fouten te maken. Deze methode is het best te vertalen als foolproof (Poka is een onbedoelde fout en Yoke betekent voorkomen). Bedrijven maken vaak hoge kosten om zulke fouten te herstellen. Tijdens de workshop Poka Yoke maak je deze methode eigen. 

  • Leer het opstellen van een procesanalyse
  • Leer een van de meest effectieve methodes om human errors uit te sluiten
  • Begrijp hoe je defecten kunt verhelpen voordat deze optreden
Ontwerpers van werkplekken in werkplaats of kantoor
MBO
In overleg
Bewijs van deelname
Een syllabus
Alleen bedrijfsintern beschikbaar
Deel deze pagina. Email  LinkedIn  Twitter

Over de workshop Poka Yoke

In de workshop Poka Yoke staat een beproefde methode centraal om te voorkomen dat menselijke vergissingen resulteren in onacceptabele producten.

In de laatste decennia werd kwaliteit steeds belangrijker. Toch verschijnen er nog regelmatig berichten in de krant over producten die door fabrikanten worden teruggeroepen, omdat deze gevaar kunnen opleveren voor de gebruiker. Bedrijven maken vaak hoge kosten om zulke fouten te herstellen. Dit kun je met Poka Yoke voorkomen.

Programma

Algemene theorie over basisprincipes van kwaliteitscontrole

  • Het nut van een zorgvuldige procesanalyse, een fabricageschema en een montageschema en de werkwijze bij het opstellen daarvan
  • Het inventariseren van het risico van vergissingen en fouten in een productontwerp en in productieprocessen
  • Het typeren van kwaliteitsrisico’s en het bepalen van het vereiste type Poka-Yoke om die risico’s af te dekken

Ontdek de mogelijkheden om deze bedrijfsinterne workshop te organiseren

Wanneer je meerdere medewerkers in jouw bedrijf op wilt laten leiden, is het interessanter en voordeliger om een training bij jou op locatie te organiseren. Een goede afstemming op jouw bedrijfsspecifieke situatie en de inzet van zeer ervaren docenten die hun sporen in de praktijk hebben verdiend is hierbij essentieel. Mikrocentrum is CEDEO-erkend en garandeert de beste kwaliteit.

Onze Programmamanager Opleidingen denkt graag met je mee!

Heb je interesse in een bedrijfsintern traject? Onze Programmamanager Opleidingen Mart Mijnsbergen komt graag vrijblijvend bij je op bezoek.